Skijanje

Na prelepim ski stazama interesantnim i za početnike i za iskusne skijaše, Snowboarding i Paragliding – kombinacija padobranstva i skijanja, Zimske noći – Kopaonik pretvaraju u planinu zabave i provoda.

INFORMATIVNI CENTAR NACIONALNOG PARKA KOPAONIK

Zgrada Javnog preduzeća NP Kopaonik na Kopaoniku je i informativni centar NP Kopaonik. Informativni centar je i polazna tačka svih naučnih, kulturnih i turističkih zbivanja u Nacionalnom parku.
U NP Kopaonik, u okviru informativnog centra, radi vodička služba za prezentaciju i popularizaciju NP Kopaonik koja održava predavanja i u prirodi i u okviru zgrade, praćene video projekcijama, pre svega filmova o Kopaoniku a zatim i filmova o svim zaštićenim predelima i ekologiji SrbijE. Informativni centar ima salu u kojoj se održavaju manji ili veći skupovi, sastanci, predavanja i drUGE aktivnosti vezane za očuvanje i unapređivanje prirode.
U zgradi informativnog centra prodaju se različiti proizvodi u vezi sa upoznavanjem i očuvanjem prirode i NP Kopaonik – prospekti, razglednice, planinarsko turističke karte, knjige, video i DVD zapisi …

Smeštaj na Kopaoniku
(korisni linkovi)
www.mkmountainresort.com
www.jatkopaonik.com
www.infokop.net
www.tckopaonik.com

Kako stići do Kopaonika

Do NP Kopaonik može se stići iz nekoliko pravaca i to: Iz pravca Beograda auto-putem Beograd-Niš pa preko Brusa ili Jošaničke Banje.
Iz pravca Beograda Ibarskom magistralom preko Jošaničke Banje ili preko Raške i Rudnice – autobusom ili automobilom.

Šta posetiti

Proučite kartu predela kroz koje putujete. U ovom delu Srbije otkrićete mnoga turistička mesta, banje, srednjevekovne gradove, crkve i manastire. Uz put možete napraviti predah u nekom od njih. Sopoćani, Studenica, Žiča, Maglič, Vrnjačka i Mataruška banja, vredni su Vaše pažnje.

Živopisni predeli okićeni vinogradima, voćnjacima, cvetnim livadama i stoletnim šumama pratiće Vas svuda uz put i ostaviti snažan utisak koji će Vas naterati da uvek i iznova pohodite ovu planinu.

A da i zima može biti prijatna uverićete se ako posetite Kopaonik, planinu kojoj zima zaista prija!