Na Kopaoniku je održana velika akcija čićenja u organizacijui JP „Nacionalni park Kopaonik“. Čišćen je prostor turističkog centra Kopaonik i prostor duž magistralnog puta ka Brzeću, Jošaničkoj Banji i Rudnici. U akciji su učestvovali: JP „Putevi“ Raška, JP „Skijališta Srbije“, „Kavim“ Raška, JKP „Raška“, Vojska Srbije, Opštinska uprava Raška, TO „Raška“, Udruženja Kancelarija za mlade Raška i Zeleni putokazi, MK Resort Kopaonik, JKP „Rasina“ Brus, Hoteli „Mujen“, „Jat“, “ Kraljevi čardaci“, „Jolly Kop“, „Time Sharing“ Brzeće, „Srebrna lisica“, TV „Kopernikus“ Raška..

Hotel „Jolly Kop“ je učesnicima akcije darivao tri vaučera za dve noći smeštaja u apartmanima Jolly Kop-a u letnjoj sezoni.

Posebno se zahvaljujemo meštanima naselja Brzeće na pomoći u akciji čišćenja. Tokom akcije su oprane ulice i parking prostor pomoću cisterni iz JKP „Raška“. Sakupljeno je oko 600 vreća smeća, 3 kamionske prikolice šuta.

Svim učesnicima se zavaljujemo na učešću. Apelujemo na sve posetioce i korisnoke prostora da zajedničkim snagama čuvamo i negujemo prirodu i na taj način stvorimo sebi lepše i zdravije uslove za život.